G’day,
Zoals gezegd, hadden we nog wat kilometers te gaan en we zijn dan ook op 1 dag van Warrnambool naar Tanunda, zo’n 50 km NO van Adelaide gereden. Eerst langs de kust en later door het binnenland. We verwachtten dat het landschap in de binnenlanden vrij saai zou zijn, maar niets was minder waar. Ook hier fraaie natuur, wijngaarden en later nog wat ruiger met grote rotsblokken.
Wat dat betreft blijkt ons idee over Australië (groot eiland met rood zand, lange saaie rechte wegen en een groot rotsblok in het midden en wat rondhuppelende skippies) helemaal niet terecht. In ieder geval klopt dit niet voor de 3 staten waar wij nu doorheen zijn getrokken.
Het plaatsje Tanunda ligt in de Barrossa Wine Valley en de volgende dag hebben we een rondleiding gehad op de Winery van Jacob’s Creek.
Onderweg in Australië hadden we al regelmatig witte Riesling van Jacob’s Creek gedronken en het was leuk om nu eens te zien waar deze precies vandaan kwam.
Ook hier weer zo’n typisch Australisch verhaal van een (Duitse) pionier, die aan het eind van de 19e eeuw met een stekje van de Duitse Riesling in de omgeving van Adelaide op zoek ging naar de juiste valley om een wijngaard te beginnen. Van generatie op generatie is dit uiteindelijk uitgegroeid tot één van Australië’s grootste wineries, waarbij nu zelfs 80% van de wijn wordt geëxporteerd.
Zoals gezegd, hadden we nog wat kilometers te gaan en we zijn dan ook op 1 dag van Warrnambool naar Tanunda, zo’n 50 km NO van Adelaide gereden. Eerst langs de kust en later door het binnenland. We verwachtten dat het landschap in de binnenlanden vrij saai zou zijn, maar niets was minder waar. Ook hier fraaie natuur, wijngaarden en later nog wat ruiger met grote rotsblokken.
Wat dat betreft blijkt ons idee over Australië (groot eiland met rood zand, lange saaie rechte wegen en een groot rotsblok in het midden en wat rondhuppelende skippies) helemaal niet terecht. In ieder geval klopt dit niet voor de 3 staten waar wij nu doorheen zijn getrokken.
Het plaatsje Tanunda ligt in de Barrossa Wine Valley en de volgende dag hebben we een rondleiding gehad op de Winery van Jacob’s Creek.
Onderweg in Australië hadden we al regelmatig witte Riesling van Jacob’s Creek gedronken en het was leuk om nu eens te zien waar deze precies vandaan kwam.
Ook hier weer zo’n typisch Australisch verhaal van een (Duitse) pionier, die aan het eind van de 19e eeuw met een stekje van de Duitse Riesling in de omgeving van Adelaide op zoek ging naar de juiste valley om een wijngaard te beginnen. Van generatie op generatie is dit uiteindelijk uitgegroeid tot één van Australië’s grootste wineries, waarbij nu zelfs 80% van de wijn wordt geëxporteerd.
Na de rondleiding mochten we natuurlijk nog een aantal wijnen proeven. Joëll huppelde er vrolijk omheen, kon de rondleiding zelf niet volgen dat was nog wel te moeilijk,maar het is wel opvallend hoe snel hij de afgelopen weken de Engelse taal heeft opgepakt. Niet om te spreken, maar het verstaan gaat hem toch al heel behoorlijk af.
Voor de komende 2 dagen staat Adelaide op het programma, de laatste stad van onze reis. Met 1,1 miljoen inwoners ook geen echt kleine, maar niets vergeleken met Melbourne en Sydney. We hopen hier in ieder geval nog een museum over de aboriginal cultuur te kunnen bezoeken.
Voor de komende 2 dagen staat Adelaide op het programma, de laatste stad van onze reis. Met 1,1 miljoen inwoners ook geen echt kleine, maar niets vergeleken met Melbourne en Sydney. We hopen hier in ieder geval nog een museum over de aboriginal cultuur te kunnen bezoeken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten